Top 10 Movies of 2017

Hej babes!
 
As we alla know så är jag galen i att kolla på film. Framförallt skräck och fantasy men även lite drama, komedi och action. Därför tänkte jag tipsa om några filmer som kom förra året som jag fucking älskade och som jag tycker ni borde kolla på. Be aware, jag hatar dokumentärer så några sådana kommer ej finnas med. Sorry, är en stupid bitch, kollar ej på film för att lära mig saker. 
 
10. Wonder Woman
En härligt feministisk actionrulle med riktig bra skådespel av Gal Gadot och en övrigt rolig och diverse rollista. 
Genre: Action, Äventyr, Fantasy
 
 
 
 
9. Guardians of the Galaxy 2
Direkt på att med en superhjältefilm till, denna från Marvel istället för DC. Rolig, Chris Pratt och Zoe Saldana. Älskar även nya karaktären Mantis, spelad av Pom Klementieff. Kolla på ettan först annars kommer ni ej fatta ett jota. 
Genre: Action, Äventyr, Komedi
 
 
 
 
8. Fast and Furious 8
Jag vet vad ni tänker: 8 filmer??? Man kan ju tycka att de borde spårat vid det här laget men de blir fan i mig bara bättre och bättre. Stunten är sjuka och VIn Diesel är snygg. Vem blir inte lite småkåt av sportbilar och snygga människor som kör dem. Charlize Theron är som vanligt queen och hon passar som skurk. 
Genre: Action, Crime, Thriller
 
 
 
 
7. Star Wars 8
Älskar ändå att vi har två 8:or på denna lista. We stan originality. Star Wars är Star Wars. Antingen gillar du det eller inte. Dock, väntar på att Poe och Finn ska fucking hångla eller hur?? Get that space bussy. Plus, 4 oscarsnomineringar är ej dåligt för en sån här film. 
Genre: Action, Äventyr, Fantasy.
 
 
 
 
6. Lady Bird
ÅÅååååh denna film är så relaterbar för alla i åldrarna typ 16-25. SÅ ROLIG OCH SÅ BRA. Momentet när Lady Bird bara hoppar ut ur bilen är helt underbart. Fantastiskt skådespel och 5 välförtjänade oscarsnomineringar. Saoirse Ronan och Laurie Metcalf i mamma-dotter girl power är fenomenalt bra. 
Genre: Komedi, Drama
 
 
 
 
5. Pitch Perfect 3
Grejen är att jag förstår ju att denna filmen inte är lika bra som de andra filmerna men det ääääär ju Pitch Perfect och karaktärerna äääär ju så roliga. Skrattade så galet mycket när jag kollade på denna och Anna Kendrick och Rebel Wilsons är som vanligt queeens. Wig.
Genre: Komedi, Musik
 
 
 
 
4. Call Me By Your Name
Precis innan pallplatsen hittar vi denna romantiska komedi om två män, en 17 och en typ 25, som blir kära i vackra Italien på 80-talet. När man kollar på denna vill man ju bara flytta dit, blir kär i en papi och knulla en persika. Goals. Otroligt vacker film, videografisk sett, och riktigt bra skådespel av Timothée Chalamet och Armie Hammer. Vann en Oscar och var nominerad för 3 till. Helt ok.
Genre: Drama, Romance
 
 
 
 
3. Thor 3
På tredjeplatsen hittar vi den tredje och sista superhjältefilmen på denna lista. Inte nog med att det är den sista, det är även den absolut roligaste och absolut bästa. OCH KAN VI PRATA OM HUR SNYGG CHRIS HEMSWORTH ÄR????? Asså nån som tog bilder på honom på stranden där man såg hans kuk genom badbyxorna och den är fucking gigantisk, som allt annat på honom. Drömmannen. 
Genre: Action, Äventyr, Komedi
 
 
 
 
2. It
För någon som bara "åååh jag älskar skräckfilmer" så är det förvånansvärt få på denna lista men här hittar vi iallafall en. Och vilken skräckfilm sen. Kanske inte det absolut läskigaste ever men den är läskig, vacker, har bra skådespel och är en bra film totalt sett. De flesta skräckfilmer fokuserar så mycket på det läskiga att det inte finns någon story alls. Det finns det verkligen här, vilket mest beror på den fantastika bok av Stephen King den är baserad på, men ändå. Bill Skarsgård som Pennywise är riktigt bra, fan vad han skelar asså. Sverige represent!
Genre: Drama, Skräck, Thriller
 
 
 
 
1. Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri
Vad ska man ens säga om denna film. Så viktigt. Så otroligt viktig. Behandlar ämnen som behöver mer ljus med respekt, realitet och humor. En svår lina att balansera på, men denna filmen är en fantastisk lindansare. Du skrattar och gråter om vartannat. Skådespelet av Frances Dormand är något av det absolut bästa jag någonsin sett, hon vann Oscarn för bästa kvinnliga huvudroll. Välförtjänat. Förutom det vann den en till Oscar och var nominerad för ytterligare 5, alltså 7 totalt.  Bästa filmen 2017. Hands down. 
Genre: Komedi, Crime, Drama
 

Kommentera här: